Information om covid-19

Publicerades 20 november, 2020

Senast uppdaterad: 20 november 2020

Vi fortsätter kontinuerligt att följa utvecklingen av smittspridning av Corona/covid-19 via myndigheterna och tar deras rekommendationer på största allvar.

Utifrån den information som finns tillgänglig just nu så håller vi Storsjöbadet öppet som vanligt och vårt fokus ligger på att skapa en hygienisk anläggning. Tvål finns nu vid varje tvättställ och i alla duschar. Vi vill i och med detta också uppmana alla våra badgäster att vara noga med att alltid duscha, tvåla in sig/tvätta sig ordentligt innan badet.

Har du symtom som torrhosta, feber eller andningsbesvär? Undvik då att besöka oss. Detsamma gäller dig som tillhör en riskgrupp samt du som har ett samhällsviktigt arbete.

Åtgärder:
– Stängt infrarummet på relaxen tillsvidare på grund av smittorisk.
– Vidtagit restriktioner för de som går på babysimskola hos oss, vi kommer inte längre kunna erbjuda de att ta igen en missad lektion då det bidrar till större trängsel i omklädningsrum och i bassängen. Vi rekommenderar också att man tillsvidare försöker att hålla sig till att endast en förälder är med i vattnet.
– Tagit bort morgonbadet på måndagar tillsvidare. Detta för att undvika trängsel i omklädningsrum och i duschar som uppstår på måndagar då ett stort antal skolelever samt motionssimmare ska dela utrymme
– Pausat möjligheten för sällskap att boka relaxen.
– Upprättat en rutin om att inte släppa in fler besökare än motsvarande 200 badgäster samtidigt. Samt att antalet låsta skåp får vara 15 skåp per omklädningsrum på övre plan. (Hemsidan uppdateras kontinuerligt då vi börjar nå maxantalet)
– Satt upp maxantal per bassäng, bastu och attraktioner.
– Höjt temperaturen i alla bastur till 80 grader för att minska smittspridning.
– Satt att upp anslag på toaletter hur man tvättar händerna.
– Förstärkt städning av duschar och toaletter. Vi städar toaletter minst var 3:e timme.
– Märkt upp avståndsmarkeringar i alla kassor (både reception och café) samt satt upp plexiglas vid dessa kassor.
– Glesat ut borden i caféet.
– Vi har pausat aufgussarna på relaxen och stängt ångbastun.
– Vi har beslutat att ta bort frukten på relaxen samt fothanddukarna på grund av smittorisken. Det finns dock att köpa egna fothanddukar för 10:- alt. kan du ta med dig egen.
– Relaxen kan vara obemannad vissa tider en period framåt, det innebär att försäljning inte kan garanteras.
– Kurser (babysim, simskola, vuxensim/crawl och vattengympa) kommer att pågå som vanligt, om det blir någon förändring så kommer mejl att skickas ut, se till så att rätt mejladress är angivet i er profil.
– Vi hänvisar deltagare i simskola och babysim till dam- och herromklädningsrummen.

Håll dig uppdaterad med information om coronaviruset på Folkhälsomyndighetens webbplats. Vi håller oss kontinuerligt uppdaterade om den fortsatta utvecklingen och är redo att sätta in ytterligare åtgärder om situationen skulle förändras.